הליך הגישור מבפנים: צעד אחר צעד
דף הבית » הליך הגישור » הליך הגישור מבפנים: צעד אחר צעד
הליך הגישור מבפנים
זוגיות היא דבר מאוד מורכב, וכך גם סיומה כרוך בתהליך לא פשוט בכלל. כשזוג מחליט להתרגש, כל אחד מבני הזוג יוצא אל עבר מסע שלם של מונחים, הסכמים ואנשי מקצוע שונים שהוא לא הכיר קודם.
בתוך כל המערבולת הרגשית הזאת יש הרבה בלבול.
עם התחושות הללו, יכול לעזור לכם המגשר, שתפקידו להגיע לסייע לבני הזוג להגיע לעמק השווה בעניין המחלוקות המרכזיות ולגבש הסכם גירושין שמקובל על שניהם.
הקשיים לקראת התהליך הם טבעיים והחששות מובנים. בדיוק בשביל זה נעבור אתכם כאן על כל מה שכולל תהליך הגישור – צעד אחר צעד ושלב אחר שלב.
ההיכרות שלכם עם התהליך היא חשובה, וזה בדיוק המקום לקבל תשובות לכל השאלות שלכם.
מתי פונים לגישור
זוגות רבים יכולים לבסוף למצוא את עצמם בנקודה בה נראה כי הנישואים הגיעו למבוי סתום. קשיים שלא נפתרו במשך שנים, תסכול וכעס שהצטברו, חוסר תקשורת והבנה הדדית – כל אלה עלולים להוביל זוג למצב בו הפרידה נראית כבלתי נמנעת.
בשלב הזה חשוב לזכור שלמרות התחושות הטעונות והרגשות השלילים, כדאי לבחור בדרך שתטיב עם שניכם. זו הסיבה שזוגות רבים מחליטים לפנות לגישור, כדי לשים את הכעסים בצד, במטרה להגיע להסכם אידאלי המספק את שני הצדדים המעורבים.


מה קורה כשמגיעים למגשר?
אחד החששות המרכזיים לקראת תהליך הגישור הוא הפחד מהמפגש הראשוני, בו הכל מבלבל ולא מוכר. אז מה מחכה לכם שם? המפגש הראשון עם המגשר הוא לרוב מתוח וטעון. כל אחד מבני הזוג מגיע עם סיפורו שלו, כאביו וטענותיו כלפי האחר.
יחד עם זאת, ניכרת גם מידה של תקווה – הרצון לנסות ולתקן, להבין טוב יותר את האחר.
תפקידו של המגשר הוא ליצור אווירה ניטרלית ובטוחה שבה כל צד יכול להשמיע את קולו. הפגישה הראשונה יכולה להיות לא פשוטה, אבל חשוב שתזכרו שהכל תלוי בכם.
אם תתמסרו לתהליך ותאמינו בו, הכעס ישכך לאט לאט ועם קצת שיתוף פעולה מכל הצדדים, תוכלו להגיע לתוצאה המיוחלת.
התהליך עצמו
גישור גירושין כולל בדרך כלל מספר פגישות משותפות של בני הזוג עם המגשר, לצד מפגשים פרטיים של כל אחד מהם בנפרד. המגשר יהיה הדמות המכוונת שלכם להרגעת הרוחות וליצירת דיון משותף שנועד לקדם את שני הצדדים.
במהלך המפגשים מזהה המגשר את נקודות המחלוקת ומסייע לבני הזוג להביע את עמדותיהם וצרכיהם באופן בונה, כדי ליצור הסכם הנוגע בנושאים החשובים לבני הזוג. בהדרגה מתגבש לו הסכם לפשרה בנושאים שנויים במחלוקת כמו הזמנים עם הילדים, עניינים הקשורים לרכוש משותף ועוד.
חשוב לציין שהמגשר לא קובע עבורכם את מה שיכלול ההסכם, אלא רק נותן לכם את הדחיפה שאתם צריכים כדי לנהל דיון משותף ולגשר על הקונפליקטים – כך שבסוף תוכלו להחליט בעצמכם.
הרגשות המעורבים בתהליך
אז בוודאי כבר הבנתם שמדובר בתהליך לא פשוט בכלל. התקופה הזאת עשויה לערב רגשות עזים של כעס, אכזבה ואולי אפילו עלבון. יחד עם זאת, המגשר מסייע להפנות את האנרגיות לפתרון בונה.
המגשר, בניגוד לשופט, לא נמצא כאן רק כדי לעזור לכם לקבל החלטות טכניות.
חלק מתפקידו של המגשר הוא גם לוודא שאתם שלמים עם התהליך, נותנים מקום לרגשות שלכם ומצליחים לבטא אותם.
עם התקדמות הגישור ניכרת התרחקות מסוימת בין בני הזוג, אך גם הבנה גדלה של המניעים והצרכים של כל צד. המגשר יפעל ביחד אתכם מתוך תקווה לבנות יחסים חיוביים יותר ולהגיע להסכמות, לטובת המשפחה.
היום שאחרי
עם סיום תהליך הגישור בהצלחה, לא ייעלמו הרגשות השליליים בן רגע. גם התקופה הזאת עלולה להיות מורכבת לבני הזוג הגרושים – להתרגל למציאות חדשה, לסגל את הילדים ולנסות לשמור על יחסים טובים.
ההסכם עליו עבדתם עם המגשר יעזור גם לכם לעבור את התקופה הזאת ולהצליח "לחזור למסלול", שישדר גם לילדים ביטחון ותחושה שהמשפחה לא נפגעה.
זה אולי נשמע לכם רחוק שנות אור מהנקודה שאתם נמצאים בה עכשיו, וזה לגמרי מובן. אל תצפו שזה יקרה בן רגע, אלה דברים שלוקחים זמן וזה בסדר.
לכל זוג יש את הדרך שלו לעבור את התהליך, ולא תמיד הכל בהיר כבר בשלבים הראשונים. מה שחשוב שתזכרו הוא שלא משנה כמה זמן זה ייקח, עם הרבה עבודה קשה תוכלו לבסוף לאחות את הפצעים, ולהגיע לתחושה של סגירת מעגל ומבט קדימה אל העתיד, על אף אותם קשיים.
מה לומדים מהתהליך
אז נכון שמדובר בתהליך קצת לא רצוי, סבוך וקשה, אבל אפשר ללמוד ממנו המון. כמו כל דבר בחיים, גם לגירושין ישנו תפקיד חשוב ומשהו ללמד אותנו.
גישור יעיל מצליח להעביר לנו בעיקר כמה כוח יש בתקשורת נכונה והקשבה לצד השני. הכעס, על אף שהוא מובן והגיוני, אינו מהווה תמיד את הדרך הבריאה לפתרון סכסוכים והתקדמות הלאה. הגישור אף עשוי לחדד את ההבנה שלעיתים נכון לוותר ולפשר, לטובת מטרה משותפת וגדולה יותר.
ומה היא אותה מטרה?
הרווחה שלכם בתור אינדיבידואלים וכמובן של הילדים המעורבים. תהליך הגישור יכול ללמד אותנו הרבה אבל מעל לכל, הוא מדגיש שגם במצבים הקשים ביותר ניתן למצוא דרך לפתרון שמשרתת את שני הצדדים.


איך לבחור מגשר
נשאיר אתכם עם כמה טיפים אחרונים, כדי שגם אתם תוכלו לבחור את איש המקצוע הנכון לכם לליווי בתהליך.
כדי שהגישור יצליח, חשוב לבחור מגשר מקצועי ומיומן שיוכל להנחות את התהליך בחוכמה וברגישות. לתהליך הזה צריך הרבה סבלנות, הרבה כבוד ויכולת הכלה גבוהה. על המגשר להיות סמכותי אך גם סבלני ומכיל.
אז נכון שיש כל כך הרבה תכונות שצריכות להיות למגשר טוב, אבל מה שהכי חשוב בסופו של דבר זה שאתם סומכים עליו ומרגישים איתו בנוח. תהליך הגישור יכלול לא פעם סיטואציות שיעמידו גם אתכם וגם את בן או בת הזוג בנקודות פגיעות ושבירות. לכן חשוב לבחור בבעל מקצוע שאתם מצליחים להתחבר אליו, אל הגישה שלו ויכולים להרגיש בטוחים לפתוח איתו בתהליך האישי שלכם.
מוסכם - מרכז המגשרים הארצי
אנחנו במוסכם מבינים את המורכבות של התהליך הזה, וזו הסיבה שהמגשרים שלנו בפריסה ארצית נבחרים בפינצטה וכוללים כמה מאנשי המקצוע המנוסים ביותר בתחום. אין ספק שהדרך לצלוח את התהליך כרוכה בהקשבה ורגישות מכל הצדדים המעורבים, ובזה תוכלו לסמוך עלינו. זקוקים להכוונה? מוזמנים להשאיר לנו פרטים כאן למטה ואנחנו כבר ניצור אתכם קשר.
אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום ולהתחיל להניח את היסודות לתהליך גירושין מכבד, הדדי ושומר על הרווחה שלכם.

אם אתם עתידים לפתוח בהליך גירושין, אחד הנושאים הקריטיים ביותר שתתקלו בהם זה חלוקת הרכוש ביניכם.
אז יגיע הרגע בו תישאל השאלה – מי מכם יקבל את הדירה?
עורך הדין אהוד עזורי הוא המומחה שלנו לענייני הסכמי שלום בית כאן ב"מוסכם", והוא יוכל לעזור גם לכם.
חושבים שזאת הדרך המתאימה עבורכם?
החלטה על גירושין ופרידה היא אחת ההחלטות המורכבות והקשות ביותר עבור זוגות נשואים, במיוחד כאשר מעורבים ילדים בעניין.
ההחלטה לא מתגבשת ביום אחד ובדרך כלל מלווה בהמון התלבטויות וחששות.