מוסכם גישור גירושין
לשיחת ייעוץ והכוונה ללא עלות, התקשרו עכשיו:

הליך הגישור

הליך הגירושין אינו הליך קל. הוא מלווה במתחים, בשאלות רבות על העבר ובחוסר ודאות לגבי העתיד, במחשבות רבות על מהו הצעד הנכון ואיך "לא לצאת מופסד", איך לשמור על הילדים בתהליך ומהי הדרך הנכונה להיכנס אליו. שאלות אלו ואחרות מטרידות את מנוחתם של זוגות רבים העומדים בפני הליך של גישור גירושין.

רבים מבני הזוג מגיעים לאחר שקיבלו הדרכות ודרכי פעולה מיועצים למיניהם: ממשפחה, מחברים ומאנשים שונים שעברו הליך גירושין. על אף שכוונותיהם טובות, הייעוץ גורם לבלבול רב אצל בני הזוג כי הייעוץ מצביע ומלמד על החוויה שלהם במקום על הדרך הנחוצה לכם.

פנייה לגורם מקצועי, מגשר גירושין מוסמך או מגשרת, שזוהי התמחותם מקלה על תחושת הבלבול והמתח ומאפשרת לכם ניהול הליך נעים מקצועי ומסודר שיתאים לצרכי המשפחה הספציפית שלכם.

על מנת לאפשר לכם להגיע מוכנים ורגועים, ככל הניתן, לתהליך, ננסה להסביר כיצד הוא מתנהל:

קביעת פגישה

לאחר שיחת טלפון עם המגשר או המגשרת, נקבעת פגישת גישור. בפגישה זו שני בני הזוג צריכים להיות נוכחים. הגישור הוא הליך של בניית הסכמות בין הצדדים ועל כן לא יוכל להתקיים במעמד צד אחד בלבד.

הסבר על ההליך

הפגישה הראשונה מתחילה בהיכרות והסבר על ההליך, הנה עיקר הדברים שתשמעו:

  • הליך הגישור מתנהל על ידי מגשר שהוסמך לכך. המגשר הוא ניטראלי ואינו מייצג אתכם. הוא בעד שניכם ומטרתו לסייע לכם לבנות הסכמות בנושאים שבמחלוקת.
  • הליך הגישור הוא וולונטרי. הכוונה היא שכל אחד מכם יכול להפסיק את הגישור בכל שלב ומכל סיבה שהיא.
  • הליך הגישור הוא חסוי. הכוונה היא שכל מה שנאמר בחדר הגישור נשאר בחדר הגישור, ולא ניתן יהיה להשתמש במידע זה בבית המשפט, אם ההליך לא יצליח.
  • הליך הגישור מתנהל בשני אופנים: בפגישות משותפות או בפגישות נפרדות. המגשר או המגשרת מחליטים על כך בהתאם לשלב הגישור והנסיבות שנוצרו.

לפעמים נוח יותר לדבר באופן אישי בלי שהצד השני שומע, אולי לשוחח על רגשותיכם ורצונותיכם לבד.

חשוב לדעת כי פגישות אלו סודיות. הכוונה היא כי אם יש מידע שלא תרצו להעביר לצד השני, הוא לא יועבר (למעט מידע בעלי אופי פלילי או מידע שיש בו כדי לפגוע בהליך הגישור כמו הסתרת נכסים שיש לצד אחד והשני לא יודע על כך).

  • בכל שלב של ההליך ניתן ורצוי להיוועץ בעורך דין (רצוי שיתמחה בדיני משפחה). לפעמים בני זוג שמגיעים להליך גישור שואלים איך הם יכולים להיות בטוחים שזכויותיהם נשמרות. זו התשובה לכך. מגשרי המרכז, על אף שהינם עורכי דין, אינם יכולים לתת ייעוץ משפטי ועליהם להישאר ניטראליים כלפי שניכם. הם יוכלו לתת לכם מידע כללי על החוק והפסיקה, אך לא יוכלו לתת עצות משפטיות.

אלו עיקרי הדברים שיאמרו לכם.

חתימה על מסמך "כניסה להליך הגישור"

לאחר ההסבר, תצטרכו לחתום כפי שקובע החוק, יחד עם המגשרים, על מסמך "כניסה להליך גישור" בו אתם מאשרים שהבנתם מהו ההליך וכי  אתם נכנסים אליו מרצונכם ובתום לב.

חלק זה בפגישה הינו קצר יחסית ולוקח כרבע שעה.

חדר הגישור

חדר הגישור הוא מקום נעים המשרה אוירה נינוחה על הצדדים. הגישור מתנהל כשיחה פתוחה ביניכם לבין המגשרים.  המטרה היא לאפשר לכם לנהל שיח בצורה רגועה ומכובדת כשלנגד עיניכם מטרותיכם המשותפות.

על מה מדברים

המגשרים יחד איתכם יעברו על כל ההיבטים השנויים במחלוקת,  אלו שאתם "רבים" עליהם זמן רב, וגם כאלו שלא חשבתם עליהם אך נחוצים להסכם הגירושין.

בפגישות ידונו נושאים שונים, ובהם מזונות, משמורת והסדרי ראיה, רכוש-נכסי מקרקעין, רכוש-מיטלטלין, זכויות פנסיוניות ועוד.

חשוב שתדעו, שבשונה מהליך משפטי, בגישור ניתן מקום נרחב, לתחושות ורגשות, לפריקת כעסים ומתחים שנצברו לאורך השנים, ולשיח על רצונות וצרכים שלכם ושל הילדים. הגישור הוא לא חלוקה טכנית של משאבים וזמנים. הוא מאפשר מעבר טוב יותר לפרק האחר בחייכם ולהורות טובה יותר לילדכם גם אם אתם לא יחד יותר.

הרבה זוגות מגיעים מתוחים ו"מוכנים לקרב". מי ישיג יותר, מי "ימצמץ ראשון", מי הורה יותר טוב ומי תרם יותר לבית.

באמצעות ניהול הליך נכון, לומדים בני הזוג כי טובתם וטובת הילדים היא אחרת לגמרי והמתח יורד. שיתוף הפעולה ביניכם ושיח על צרכים הוא זה שיוביל למקום נכון יותר.

מי מחליט מה יהיה כתוב בהסכם

כדאי שתדעו כבר עכשיו, המגשר איננו שופט. הוא לא יכול להכריע או לקבוע עבורכם דבר. תפקידו לסייע לכם להגיע להסכמות ביניכם. הוא יכול לחשוב יחד אתכם ולהציע פתרונות, אך רק אתם קובעים ורק אתם מחליטים מה יהיה כתוב בהסכם.

חשוב מאוד לציין את זה, מאחר שבסופו של דבר תחתמו על הסכם שהוא פרי ההסכמות שלכם ולא של מישהו אחר. שני בני הזוג אמורים להיות מרוצים מההסכמות שהגיעו אליהם ולא יחתמו על הסכם שלא עומד בכך (כמובן שהכל בכפוף להוראות החוק והפסיקה).

משך ההליך

הליך הגישור עורך מספר פגישות ותלוי במידת שיתוף הפעולה שלכם. בד"כ ההליך אינו פוחת מארבע פגישות ויכול להמשך גם הרבה מעבר לכך.

הסכמות וחתימה על ההסכם

לאחר גיבוש ההסכמות בכל הנושאים, מכינים המגשרים טיוטת הסכם שיועבר אליכם לתוספות ותיקונים. לאחר שיושלמו יודפס עותק סופי עליו תחתמו.

עם החתימה על ההסכם תופנו לאישור ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה שבמקום מגוריכם ולאחר מכן לקבלת הגט בבית הדין הרבני.

גישור והסכם שלום בית

חשוב לנו לציין כי ישנם זוגות שבהליך הגישור מגלים שלמרות חילוקי הדעות, הם מעוניינים להישאר יחד.

המגשרים מיומנים לערוך הסכמים של "שלום בית", ואין דבר המשמח מזה בגישור.

קיימת אופציה נוספת, פחות נפוצה, של הסכם "שלום בית – גירושין" בו יסוכמו תנאים לחיים משותפים וכן והסכם גירושין למידה שיחליטו על פירוד סופי.

אם אתם מחפשים לקרוא קצת יותר על הליך הגירושין אז אנחנו ממליצים לקרוא גם את העמוד של הליך הגישור מבפנים – צעד אחר צעד בלינק הבא.

 

צרו איתנו קשר

אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום ולהתחיל להניח את היסודות לתהליך גירושין מכבד, הדדי ושומר על הרווחה שלכם.

גישור גירושין דרך מוסכם