ילדים בתהליך גירושין
דף הבית » גירושין וילדים » ילדים בתהליך גירושין
בחלק גדול מהמקרים, ההתלבטות הקשה ביותר האם להתגרש או לא, היא נושא הילדים.
ההנחה היא שאף ילד לא רוצה שהוריו יתגרשו שכן יכולות להיות לנושא הזה השלכות רבות בגידול הילדים – אין ספק כי נושא זה מהווה משקל חשוב בהחלטה האם להתגרש.
מצד שני, לגדול בבית שההורים כל הזמן רבים אינה סביבה טובה ובריאה עבור נפש הילד.
אין הכוונה למריבות "על הדרך" או כאלה שמאפיינות חיי נישואים "רגילים", זה כמובן בסדר לריב מידי פעם (טרם נתקלנו בזוג שאינו רב אף פעם) אבל בשלב שזה מגיע לכדי חוסר תקשורת מוחלט או אלימות מילולית אחד כלפי השני זה בהחלט הופך להיות קצת בעייתי.
הפתרון הראשון הוא קודם כל לנסות לצמצם את המריבות ליד הילדים עד כמה שאפשר, בשעת מריבה ברגעי הלחץ בבית, לקחת צעד אחורה ולנסות לפתור את המחלוקת כשאתם לבד. ילדים, בכל גיל, מרגישים…
הפתרון השני הוא לנסות תהליך של טיפול זוגי, להבין שיש כרגע בעיה בתקשורת, להבין שאתם לא מצליחים לפתור לבד, גם אם כל אחד בטוח בצדקת דרכו.
ישנו שלב שפשוט צריך לקבל כלים נוספים לשיפור הקשר וזאת לא בושה בכלל. בחלק מהמקרים מספר של פגישות עם יועץ חיצוני שזאת ההתמחות שלו יכולה לפתור בעיות לאורך שנים, שווה לנסות.
במידה וניסיתם הכל על מנת לייצב את הקשר הזוגי ושום דבר לא צלח והגעתם להחלטה שכלית ורגשית שהדבר הכי נכון שאתם יכולים לעשות כרגע עבורכם ועבור הילדים זה לסיים את הנישואין, מן הראוי לעשות זאת בצורה יפה ומכובדת ולעשות כל מאמץ ולהימנע מהליך משפטי.
אנחנו יודעים, זה לא דבר פשוט בכלל, לשים את כל הכעסים וההאשמות בצד אבל כדאי להבין שהדבר הנכון ביותר כרגע הוא לנסות לסיים את זה בדרכי נועם ושלום.
יש המון סיבות לכך – הליך משפטי הוא ארוך מאוד של חודשים ושנים ובעל מחיר כלכלי כבד מאוד של עשרות אלפים לכל צד.
אבל המחיר הרגשי הוא המשמעותי יותר, ההורים חיים את הסכסוך ולא יכולים לצאת לדרך חדשה, גם לא הילדים.
צריך לדעת שגם לאחר ההליך ההורים לא יהיו ככל הנראה בקשרים טובים וזה יכביד לאורך כל החיים של בני הזוג והילדים.
אין מה לעשות- הורים משותפים תישארו כל החיים ובהליך משפטי תמיד יהיה צד אחד שהרגיש מופסד וזה עלול לגרום לריחוק וכעס שילווה אותו כל החיים,
ישנם הורים שנוטרים טינה אחד לשני בעקבות הליך משפטי ולבסוף זה הדבר שהכי פוגע בילדים.
לסיכום, בתור התחלה עשו לכם חוק שאומר שכמה שיותר לצמצם את המריבות ליד הילדים.
במקביל, נסו לעבוד על הקשר עם יועץ חיצוני, אל תחסכו בעניין, ורק אם כל זה לא הצליח פנו לגישור לגירושין ונסו לסיים את הקשר בצורה מכובדת על מנת לשמור על התא המשפחתי גם לאחר הגירושין.
אנו מזמינים אותך לפנות אלינו עוד היום ולהתחיל להניח את היסודות לתהליך גירושין מכבד, הדדי ושומר על הרווחה שלכם.